Vill de oss illa måste de bort

Vill de oss illa måste de bort
Stridsscen från Historia om de nordiska folken av Olaus Magnus (bilden har färglagts i efterhand).

Ibland måste man ta itu med verkligheten och svara på viktiga frågor som ställs. Det duger inte att skylla på att man inte har tid. Det duger inte att skylla på att ”jag jobbar så mycket” eller att ”livspusslet måste gå ihop”. Alla har mycket. Men alla har också ett ansvar. Vuxna har ett stor ansvar utöver sina barn eller annat som gör ”livspusslet” knepigt att lägga. Nej, det duger inte att titta bort eller hävda att man är upptagen.

En fråga som varje vuxen svensk måste fundera över och svara på (för att sedan ta svaret och agera efter) är: Varför är staten tillsynes så maktlös gentemot kriminella men effektiv och hänsynslös mot vanligt hederligt folk?

Tyvärr är det sant och det blir tydligare hela tiden. Det är nästa som att rättsväsendet gett upp inför grov brottslighet och gäng medan en vanligt hygglig person som säger ”neger” till en svart person eller kallar gänget som rånar en för ”jävla svartskallar” jagas ifatt och ställs inför rätta. Visst, det är inte så att man släpper en person som begått allvarliga brott, eller jo, då och då gör man det (eller så blir det domstolens uppgift) men nog verkar det som att de föredrar fortkörare framför ”ortenbus” och ”kavajfyllon” framför knarklangare.

Kanske är det så enkelt. Polisen är rädd och trött. Man vågar inte vara lika hänsynslös mot riktiga kriminella som mot en vaccinmotståndare på Medborgarplatsen. Ja, jag brer på, men det finns en sanning i det jag skriver. Om myndigheterna jagade gängen med samma nit och frenesi som man jagar den medborgare som smiter från skatten så hade vi inte haft någon brottslighet att tala om. Förresten, intressant i sammanhanget att man käppjagar småföretagaren för oegentligheter med momsen, men jätteföretagen kommer undan. Återigen är man hänsynslös mot normalt folk medan skurkarna kommer undan.

Staten, polisen, domstolar med flera instansen ska företräda vanligt hyggligt folk. Det är deras uppgift. Och de ska göra det utefter de val och den vilja som folket ger uttryck för (all makt utgår från folket som det står skrivet). Ju ärligare stat, desto närmare folket befinner sig makten. En polis som bryr sig har konstaplar som medborgaren lär känna, närpolis exempelvis. I Sverige är makten långt borta från vanligt folk och polisen ser ut som ett paramilitära förband vilka glor surt från sina bilar på jakt efter någon vanlig hygglig typ de kan få utlopp för sin frustration på.

Exemplen står i dag som spön i backen. I Österrike diskuteras och planeras det för att fängsla (internera) sin egen befolkning om de inte tar ”vaccinet” mot covid-19 och i Australien gör man det redan. Tänka sig att det går att internera. Tusentals kriminella främlingar däremot, de får löpa fritt. När vanligt hyggligt folk inte vill stängas in och se sina samhälle stängas ner, eller för den delen inte ta en spruta (oavsett orsak) så finns det maktmedel att sätta in. Men i årtionden har samma system och politiker stått handfallna inför en samhällsutveckling mot ravinens brant. Och när vi påtalat att det går att internera-deportera-repatriera samt stoppa invandringen så har man hänvisat till internationella avtal som ”inte går att bryta” (med FN exempelvis). Men när FN säger att man inte får tvinga (eller utpressa) folk att gå med på medicinska ingrepp, ja då spelar det ingen roll.

Alltså kan vi konstatera att de som skulle vaka över oss och finnas där för oss sviker sin uppgift. Inte bara sviker, de gör tvärt om. Det betyder i sin tur att de vill (och gör) oss illa (medvetet eller omedvetet). Vill (eller gör) man oss illa måste vi sätta stopp för det. Alltså måste vi sätta stopp för staten och alla de myndigheter som utför statens vilja. Det är vår uppgift. Det är inte svaret på frågan som ställs initialt, däremot är det konsekvensen av svaret. Jag bryr mig inte om ditt livspussel, det är oväsentligt. Skärp dig och hjälp till-