Välkommen till härden

Välkommen till härden

Denna hemsida (Magnus härd) är den plattform som jag, Magnus Söderman, använder för att publicera texter kring olika ämnen som jag själv finner intressanta. Det är också en förlängning av min podd med samma namn.

Det kommer att vara en del aktuella kommentarer, eftersom vi lever i en tid då "filosofen" måste ställa sig vid sidan om "krigaren". Men när andan faller på kommer jag skriva om sådant som på riktigt känns viktigt, det vill säga myter, traditioner, tro och mystik. Var beredd på att jag också kommer vara både personlig och privat. Och sist men inte minst, texter för att vägleda dig som är en del av vår "rörelse". Jag har trots allt en hel del erfarenhet och kanske jag få dig att inte gå i samma fällor som jag gjorde.

Men till syvende och sist skriver jag här lika mycket för min egen del som för din och det kommer att märkas.

Vill du stötta mig utöver att dela med dig av det jag skriver här? Det tackar jag för och ber dig då att skriva upp dig på nyhetsbrevet och, om du har möjlighet, starta upp en prenumeration.

Apropå namnvalet

Magnus härd är en tänkt samlingsplats för oss som är av samma anda, dem jag kallar för "härdens folk". Utblicken hos mig är från en nordlig horisont, ett nordligt perspektiv. Detta är sant rent fysiskt eftersom jag är född, bor och är verksam i Norden. Men det är också sant utifrån ett andligt-mytiskt perspektiv, då jag är fast rotad i den nordisk-germanska mysteriefilosofin och den nordiska kristendomen. Utifrån detta – ett verkligt nordligt perspektiv – talar, skriver och tänker jag.

Behovet av denna nordiska-germanska mysteriefilosofi är uppenbart, ty det nordiska är det ursprungliga och först när vi på riktigt lyfter in och inkorporerar detta ursprungliga finner vi vägen framåt och uppåt.

Det jag skriver på denna hemsida är mina egna tankar, uppenbarelser, drömma och förhoppningar. Du tar det för vad det är och tar med dig det som hjälper dig i livet.

Den som har öron kommer höra och den som har ögon kommer att se.

Så är det.