Pinsamt värre när den "humanitära stormakten" inte släpps in i Nato

Efter år av mästrande från svenska politiker är det inte konstigt att Turkiet och Ungern ger igen.

Pinsamt värre när den "humanitära stormakten" inte släpps in i Nato

Av princip vill jag inte gå med i Nato. Sverige har dock i praktiken varit med sedan efter andra världskriget, utan att för den skull dra nytta av eventuella fördelar ur försvarssynpunkt. Ett medlemskap gör egentligen till eller från, men jag tyckte om idén om Sverige som alliansfritt.

Till sist blir vi medlemmar

Just nu väntar Sverige, Finland och Nato med spänning på att Turkiet och Ungern ska säga ja till svenskt medlemskap. Det kommer de att göra, till sist. Det är för viktigt för alliansen som sådan att få med Sverige för att man ska låta enskilda nationer trilskas för mycket.

Finland har inte alls samma huvudvärk som Sverige så det återstår att se om de väljer att gå före, om de väntar på "storebror" eller om Sverige till sist får jag så att vi kan ansluta oss tillsammans.

Som sagt så kommer vi bli medlemmar och det kan man tycka vad man vill om. Trots att jag principiellt är emot det, så måste jag dock erkänna att det retar mig enormt att det blivit som det blivit med processen. Det retar mig eftersom de pompösa politikerna och andra tyckare bäddat så dåligt och nu står där som idioter och intet begriper.

Självgodheten sätter käppar i hjulet

Något som det svenska pk-etablissemanget inte begriper är hur omvärlden ser på Sverige. Man lever kvar i en förlegat uppfattning om att vi är ett föredöme. Det är vi inte, vi är en irriterande självgod och mästrande nation och skadeglädjen är stor när det går åt helvete för oss.

Årtionden av vettlös politik, understödd av en majoritet svenskar därtill (folk i gemen är inte oskyldiga till detta) har skapat ressentiment runt om i världen. Präktigt har vi slagit oss för bröstet, beskyddad PKK eller valfri annan terrororganisation och mästrat regimer vitt och bredd. "Här får du bistånd, till hbtq-satsningar och kurser i den förträffliga svenska liberala demokratin" hälsar Sida.

Inget ärofullt har kommit från Svea under lång tid, bara pepkpinnar från landet med en "feministisk utrikespolitik".

Inget ärofullt har kommit från Svea under lång tid, bara pepkpinnar från landet med en "feministisk utrikespolitik". Man skrattar åt oss runt om och de som ändå gillat Sverige gråter när det ser hur snabbt landet i norr sjönk ner i gyttjan.

Tacka fan för att Erdogan och Orban tar tillfället i akt att jävlas tillbaka nu när tillfälle ges. Varför skulle de inte pungsparka oss ett tag, innan de till sist måste rätta sig in i ledet och säga ja?

Gör tillvaron lite tryggare!

Ge dig själv eller någon som du har kär ett litet övertag. Detta är en kraftfull och slimmad självförsvarsspray med en räckvidd på upp till tre meter. Den är bättre att ha och inte behöva, än att behöva men inte ha.

KÖP HÄR OCH NU - ENDAST 97 SEK

Urusla politiker i legio - kvasten måste fram

Från hela det politiska spektrat har tonen varit mästrande mot omvärlden. År ut och år in har kärringar av båda könen klappat sig själva och varandra på ryggen och detta har varit den svenska utrikespolitiken. Sverige har varit som Roland i Torsk på Tallin, som ska "ge" Eda Sverige.

Vi har trott på våra egna lögner om Sverige som världens bästa land med världens bästa sjukvård och världens bästa demokrati och världen bästa allt och mer därtill. Vi är inte en militär stormakt utan en "humanitär" sa Löfven och backade upp det genom att offra svenskar som fått de allt sämre medan folkutbytet eskalerat.

Man har kört Sverige i botten medan man mästrat andra och nu, när det hela ställdes på sin spets, får man skörda det man sått. Hade det inte varit för vårt strategiska läge och det faktum att svenskarna är innovativa och skickliga på många sätt så hade vi inte haft en chans att komma med i Nato. Jag tror inte ens norrbaggarna eller danskarna gillar de självgoda svennarna särskilt mycket.

Man har kört Sverige i botten medan man mästrat andra och nu, när det hela ställdes på sin spets, får man skörda det man sått.

Världen undrar hur Sverige kunde ställa till det för sig på detta sätt. Somliga (Turkiet) passar på att ge igen medan andra antagligen bara skakar på huvudena sina. Det är inte så att något land i Europa har så mycket att vara stolta över, vänsterliberala demokratier som de flesta är, men de har i alla fall inte varit lika självgoda och mästrande som Sverige.

De måste bort, våra politiker. Kvasten måste fram och en rejäl storstädning ta vid. Låt oss göra som Marie Kondo föreslog och granska varje politiker, en efter en. Om vederbörande inte känns genuin, om han eller hon inte gjort Sverige till en bättre plats ... ner i soptunnan.

Och nu slår det slår över

Mycket tyder på att delar av etablissemanget kommit till insikt att det gått åt skogen, men de vidhåller de grundläggande värderingarna som lett fram till det likafullt. Därför är deras "lösningar" dömda att misslyckas.

Exempelvis väljer polisen tillsammans med Säkerhetspolisen (på order av regeringen så klart) att väga ge tillstånd till den som vill bränna en koran i offentligheten. Alla andra heliga böcker går bra, men inte den som retar muslimerna.

Det är ett tydligt tecken på att det slagit över åt andra hållet nu. Och vi kommer se mer av den varan. Alltifrån ohämmad krigsretorik utan eftertanke till "hårdare tag" mot alla som "inte har rent mjöl i påsen" medelst övervakning, övervakning och mer övervakning.

Så håll i dig Svensson, nu blir det åka av.

💡
Uppskattar du det du läst? Dela då med dig till så många som möjligt. Magnus härd är ett enmansprojekt där jag ropar från hustaken för att varna, folkbilda och förhoppningsvis underhålla. All hjälp tackar jag för!

odalboden.se

Handelsplatsen för nutidens allmoge - de fria svenskarna

Välkommen in