Kom igen, nu kör vi så det ryker

Kom igen, nu kör vi så det ryker

Du, just du som läser detta är minsann en lyckans ost. Tänka sig att inte bara få vara en del av denna skara som kommit till insikt om vad som händer här i gamla Sverige, därtill har du hittat hit till mig, som inte på något sätt kommer ge dig möjligheten att backa tillbaka in i overksamhet. En lyckans ost helt enkelt.

Du hade kunnat vara född i en tid av ordning och reda. Du hade kunnat gå där på åkern från barnsben till döddag, eller spankulerat på stadens gator med pannan i djupa veck medan i princip inget spännande hände någonsin. Eller värre, du kunde ha varit en av alla de dönickar som larvar runt i vårt samhälle i detta nu, oförmögna att ta in verkligheten. Men icke. Du är här och du är nu.

"Vårt land står inför det största existentiella hotet någonsin!" förklarade AFS-ledaren Gustav Kasselstrand i ett tal nyligen och slog därmed huvudet på spiken. Detta faktum är vare sig roligt eller spännande. Däremot är det roligt och spännande för dig att leva i denna tid.

Du är med när det händer, när saker avgörs och du har möjligheten att göra skillnad på riktigt. Vem drömde inte om något liknande under sina barn- och ungdomsår? Att få vara med och skriva historia, att få göra skillnad på riktigt.

Och så står du här, ett pandemonium på uppsegling, tillsammans med en liten flock svenskar som tänker och känner som du. Det är som hämtat ur Gustav Adolf den stores fältpsalm:

"Förfäras ej du lilla hop,
Fast fiendernas larm och rop
Från alla sidor skalla!
De fröjdas åt din undergång,
Men deras fröjd ej bliver lång,
Ty låt ej modet falla."

Jag inser så klart att det inte bara är klackarna i taket. Att vara en i vårt gäng kan vara nog så betungande. Men det är som det är och du har inte mycket till val så varför göra det tyngre?

Du vet, precis som jag, att inställning avgör. Den som går in i matchen med hängande läpp och tvivel kommer åka på stryk medan den som gör det med förväntan och jävlaranamma har ett övertag från start.

Därför måste du se det som en ynnest, som en välsignelse, att vara den du är i detta nu med allt vad det innebär. Och du har faktiskt en hel del att vara positiv över, tro mig, jag vet. Jag har varit i den svenska oppositionen i 30 år och kan vittna om att vi har medvind nu. Du kanske inte tror de, betänk då hur 80-talet eller 90-talet såg ut. Snacka om motvind, men vi gav inte upp utan stretade på.

Det är det minsta du ska göra, streta på. Även om du inte begriper att du är en lyckans ost. Även om du inte, som du borde, med glädje och iver kastar dig in i arbetet för vår gemensamma sak ... så ska du fan ta mig inte hänga läpp och sprida dålig stämning. Det har du ingen rätt till.