Var inte en marionettdocka

Allt för många lyder lagar som till sin natur är omoraliska och därmed borde ignoreras. Men det är inte lätt att vara den som går sin egen väg. Inte lätt, men rätt.

Var inte en marionettdocka

Vem vill vara den som skakar om båten? Inte många. Av olika skäl. Framförallt eftersom man inte vill riskera göra fel och därmed tvingas stå där och behöva skämmas. Vi har ju alla lärt oss att inte "ropa varg". Klokt, men också farligt. Farligt eftersom många idag dragit tystnaden på tok för långt.

De flesta vet ...

Sanningen är ju att de flesta vet att det står ganska dåligt till med Sverige. Också den mest privilegierade svensk känner det i maggropen, samtidigt som denne kan (tack vare sin privilegierade position) hålla sig och sina nära och kära skyddade från konsekvenserna.

Så här är det: I början av förändringen så är nationalisten sällsynt, föraktad och mer eller mindre jagad. Det är först senare, när dessa som går förstå har kommit långt nog, som fler ansluter sig till saken. De gör det eftersom det helt plötsligt inte kostar lika mycket. Mark Twain formulerade just detta och det är från honom jag skrivit om med egna ord.

Sant är det och jag har sett det om och om igen. Jag hamnar i samtal med "vanligt folk" och de är inte bara medvetna om tingens ordning utan därtill fly förbannade. I många fall är de hundra gånger mer radikala än jag. När de berättar vad de vill göra med politikerna så är det grymheter manusförfattaren till Saw-filmerna inte skulle kunna fantisera ihop.