En miljon kommer inte få utlänningar att återvandra

På tio år har 46 utlänningar tagit pengar för att åka hem. Åtta av dem kom tillbaka igen. Att ge pengar för återvandring verkar inte fungera. Så nu vill regeringen höja beloppet. En miljon ligger på bordet.

En miljon kommer inte få utlänningar att återvandra

Den liberala demokratiska idén om återvandring handlar om frivillighet. Som vanligt är det utlänningens väl och ve som ligger till grund. Det går nämligen utmärkt att prata om integration, invandrarvåld och så vidare i Sverige, om du gör det utifrån vad som är bäst för utlänningarna. Sammalunda med återvandring. Sådan kan vi ha, om den är frivillig och om den som ska återvandra får en rejäl slant på väg över gränsen.

Varför skulle de lämna landet?

Problemet ligger i just detta, att inget görs utifrån premissen att det är bäst för svenskarna. Återvandringen som den sett ut är ett tydligt exempel. Varför skulle någon som dragit från en tillvaro de inte stod ut med vilja återvända dit bara för att de fått en miljon på fickan?

Visst, en driftig typ skulle kunna tänka att jag tar pengarna och återvänder, sedan investerar jag dem och blir rik som bara den hemmavid. Men oftast är det inte den typen av entreprenörer som befolkar gummibåtarna mellan Nordafrika och Europa.

Alltså inser de att trots locktoner om pengar så är det överlag bättre, rent ekonomiskt och på andra sätt, att stanna kvar i Sverige. Den där miljonen har de tjänat in på några år i alla fall. Välfärden kommer inte göra dem besvikna.

Skifferunderlägg: Tradition och nation

Vår i luften och snart kaffe på altanen. Kaffekoppen ställer du på dessa underlägg. Vi ska omge oss med våra gamla symboler, svårare än så är det inte.

KÖP HÄR

Kan lätt utnyttjas till råga på allt

Måhända är förslagenheten inte så stor när det gäller investeringar i hemlandet. Däremot kan nog somliga se en annan möjlighet. Man tar miljonen, åker hem och sedan ser man till att betala en enkel biljett för kusinen på savannen. Kusinen kommer till Sverige och efter en tid kan han eller hon lösa en miljon och åka hem.

Det finns ju ingen ordning och reda. Staten har ingen aning om vem eller vilka som bor i Sverige. Under den stora "flykting"-vågen 2014-2015 så minns jag en polis som sa att de beräknar att det minst finns en "flykting" man inte vet om på varje som man har koll på.

Det finns inte en chans att staten har förmågan att hålla ordning på vem som fått miljonen, åkt hem och sedan kommit tillbaka. Nog hade det varit värt en massa pengar att göra Sverige svenskt igen, men det är inte görbart helt enkelt.

Det blir ingen återvandring

Jag vet att det är surt och inse det, men så är det. Staten har inte vad som krävs och ärligt talat, inte svenskarnas heller. Inte ens bland SDs väljare. I vart fall inte för den återvandring som skulle krävas för att göra skillnad.

Folk som slarvigt säger att "det bara är att göra" har inte tänkt igenom exakt vad dett "bara" innebär. Försök förstå vad som skulle krävas för att med tvångsmedel skicka hem tiousentals – hundratusentals – människor som inte vill flytta. Visst, det går, men inte med de politiker vi har eller med den menatlitet som majoriteten av svenskarna har.

Så, vi kan inte köpa oss fria eller hoppas på massiv återvandring som får gamla goda Sverige att komma tillbaka. Jag skriver inte det för att dra ner humöret ditt. Jag skriver de för att du ska inse vad som krävs av dig.

Svenskarna är i monoritet i flera åldersgrupper idag och vi kommer bli en minoritet generellt. Men en av många minoriteter. Den största minoriteten. Vad det innebär måste du inse, och förbereda dig själ och dina nära och kära för. Det är ditt uppdrag.

🤚🏻
Jag hoppas att du uppskattade artikeln och att du fick med dig något tänkvärt. Om så, dela gärna med dig av den i sociala medier, eller skriv ut den och lägg den på bussar och tåg. Tillsammans hörs vi mer.