Ariosofisk läselista

Ariosofisk läselista

Flera personer har närmat sig mig med frågan; "om jag vill studera ariosofi, vad ska jag läsa då?". Jag förstår att frågan ställs, för det är inte helt enkelt att reda ut det.

Det stora problemet idag – och sedan länge – är att det skrivs mer om ariosofi och våra mästare än det gör av dem (eller snarare tillgängliggörs material av dem). Vad gäller nyskrivet så finns sådant, av varierande kvalitet och med internet så kan man stöta på det mesta där ute, vilket gör det problematiskt eftersom mycket – enligt mig – är ren och skär dumhet.

Detta kommer rättas till vad det lider, det pågår ett arbete med det syftet i vart fall. Men i väntan på att det tar fart så vill jag hjälpa var och en som är intresserad att komma en bit på vägen.

Om eller av?

För att orientera sig kan det finnas en poäng att läsa sådant som är skrivet om ariosofin och mästarna. Ja, även om avsändaren är en motståndare. Alltså kan man med fördel införskaffa:

– Occult Roots of Nazism av Nicholas Goodrick-Clarke
och
– Radikalare än Hitler av Göran Dahl

Men åter igen, ta dem för vad de är, propaganda mot ariosofin och våra mästare.

När vi sedan går vidare till av så rekommenderar jag:

– Secret of the Runes av Guido von List
– The Religion of the Aryo-Germanic av Guido von List
– Theozoology av Lanz von Liebensfels
– Lanz von Liebenfels: Ostara and the New Templars (GermanenOrden)
– Världskampen av Olof Flodaeus

Därefter finns det många dörrar att öppna.

Mer då?

Ariosofin har samma grund som mysterieskolorna och den västerländska hermetismen (vilken omfattar alkemi, frimureri, gnosticism osv.) samt de ariska religionerna såväl som europeisk filosofi.

Det gäller dock att vara försiktig och inte ta något man kommer över för uppenbarad sanning. Det är sant att den som söker finner; den som fråga får svar och att dörren öppnas om du knackar på. Men kom ihåg att precis som med så mycket annat så har vårt folks fiender infiltrerat och förvanskat denna kunskap.

Det finns ingen stämpel märk med "godkänd" som jag kan använda. Däremot är exempelvis Lanz von Liebensfels och Guido von List två av våra mästare enligt mig. När man läser dem behöver man inte oroa sig för att hamna på villovägar.

Det är när man börjar komma in på frimurarnas och andras läror som det krävs förstånd och en grundläggande kunskap att luta sig mot för att kunna dra nytta av dem. Alltså måste den som är helt ny börja med bröstmjölk, för att sedan kunna äta fast föda. Och framförallt, skynda långsamt.

För varje timme du använder till att läsa, ska du använda minst lika mycket tid åt tyst meditation och kontemplation över det du läst.

Vad har framtiden i sitt sköte?

Jag ser det som mycket viktigt att tillgängliggöra ariosofin och hoppas kunna göra det på ett sätt om inte gjorts tidigare på svenska. Men det är ett grannlaga arbete som kommer att ta den tid det tar.

Studenten måste ha tålamod och ta eget ansvar för sina studier utifrån vad som finns tillgängligt. Tids nog kommer renässansen och då ska du vara redo att bli en del av denna.

Så är det.